Pages

Nuffnang Ads

Monday, 13 April 2015

stoner meetup 11042015


Back in time

 Bulan lepas aku di invite ke meet up/gathering WA/ft/stoner oleh ken. So, ini adalah review. Agaknya nak dekat 3 minggu jugak gathering ni dirancang. Banyak aturan yang perlu diambil kira, macam pas masuk ke kawasan berkenaan, berapa orang yang nak pergi, siapa yang betol2 kompom pergi, makanan apa yang perlu setiap individu kena bawak dan masa dari bila sampai bila gathering ni nak sampai? Minggu sebelumnya aku ngan tay pergi ke kajang-semenyih-bangi untuk berjumpa ken. Shit rasa macam naik mesin masa. Dapat jugak aku singgah ke tempat yang aku tak rasa akan lawat sekali lagi, semenyih. Banyak (sikit) memori bagus kat sini. Rasa macam baru semalam aku pindah sungai buloh. Shit... good one.

Dayum~~~ time travel
Then kami terus ke bangi lalu jalan reko menyusur landasan komuter kajang sampai ke bangi. Shit. Benda ni terus trigger time machine dalam otak aku. Sebelum pindah sg buloh, memang sinila jalan yang tiap minggu aku lalu bila pergi dan balik kerja. Dammit, time machine. Cuma semenyih dah banyak berubah. Dah ada landasan lrt dalam pembinaan sekarang kat merata tempat. 2016 nanti aku nak balik tempat ni sendiri2. Kalau ada awek ikot lagi best. Layan feeling ;)


Simple stoner meet up

So aku dan tay jumpa ken diUKM bangi dengan kawannya, hashih. Aku cuma nak tau yang gath ni jalan lagi ke tak. Nampak macam minggu ke 3 dah senyap ruang event tu dalam fb. Ken cakap semua masih berjalan, cuma dah out of control. Orang yang di invite macam terlalu ramai. Dan2 pulak masing2 ada yang 'maybe' datang. Tak pasti. Tu yang aku malas jugak tu. Tengok event aposl sendiri banyak yang kata hadir. Tapi bila dah sampai masa, suku aje yang going tu betul2 akan hadir. Dan yang tak jadi pulak yang hadir. Konfius aku. Bukan apa, kali ni meetup agak private dan diadakan di tempat high class. Nak masuk kene ada pas tertentu, so kalau kita tak jadi pergi, dan ubah fikiran tibe2 untuk jadi, camna kau nak masuk? Kau takde pas.


The 3 stoners

Part makanan pulak agak senang. Aku volunteer bawak arang untuk bbq. Tu pon arang dari zaman dulu 3 tahun lepas masa aku duduk kat semenyih. Baik aku clearkan barang2 yang aku agak tak pakai sebab memang aku nak cau pon dari sg buloh ni tak lama lagi. Dan jugak bahan makanan yang murah untuk dibakar macam sosej. Senang. Barang special, akan disediakan oleh ken. Janji ada ;) ;) so part ni aku tak perlu risau. Yup. Perlu untuk jadi lebeh social able.
Dayum. Kopi paling sedap dalam dunia. new achievement unlocked++
 Tay ni nak sangat jumpa dengan adik ken yang hari tu ada kat hari darwin. Tapi aku tak kenal dia, nama sebenar pon tak tau. Dah gile bayang la tu ♡♡♡... kikiki! Entah dia ikot event tu aku pon tak tau. Aku takdela nak datang untuk carik awek ke kat situ, aku cuma dah boring sangat. Memang aku tak target apa2. Just wanna have fun and enjoy nice conversation. Kalau orang yang aku nak sangat jumpa balik tu ada, memang best extra bonuses +++ pling2!!

Online dekat mcd kat mana entah
 Dah la 3 org dah stoned, sembang sampai tak sedar dah pagi pukol 430, aku dan tay pon balik. tay lepak rumah aku sampai pagi sket. tay ni memang menarik, aku kenal dia dekat aposl talk aids. Yup aposl pernah buat meetup dengan saintis yang mengkaji aids dan virus. Aposl rocks!!

Tay nak jumpa dengan aku sekali lagi sebelum meetup. So, sebelum aku hang out dengan tay, aku keluar lepak dengan along dulu. Dah seminggu mamat ni senyap lepas vini dia balik dari Kelantan.


Thanks along. Korang memang rock.
Lepas tu, aku keluar lepak dengan tay kat cheras sampai ke mekdi entah kat mana entah. Janji dapat guna internet sebab nak ambik kad jemputan dari penganjur meet up atas alasan security.



WA, stoners meetup

Oyeah!!!


Besoknya aku bangun awal (pukul 12 tengahari) dan gerak ke mont kiara dengan tai lepas beli sausage, daging slice dan minuman berkarbonat. Ingatkan dah lambat sangat sampai, pukul 4 petang rupanya yang ada masa tu Cuma puan norsham (penganjur) dan teoh. Shit… buat penat aje bertolak awal. Lepas tu baru ken, ismail dan kawannya entah siapa datang. Bila dah ada ken baru meriah.


Holy Dayum dieck
Very nice spliff

Sebab meetup ni dinamakan stoner meetup adalah disebabkan perkara yang paling obvious skali, kami get stoned! Dan betul2 aku jadi batu hari tu. Shit! Mula2 aku, ken dengan ismail aje yang get stoned. Lepas tu pepper pulak sampai dengan ana dan beberapa orang lagi termasuk farah dan sorang lagi aku lupa nama. Ana join stoned sekali. Dah 4 orang. Pepper dan aku aje yang reti main gitar, jadi kami pun main gitar untuk menghiburkan tetamu dah yang ada.
Aku rasa pepper tak prasan yang ken tengah high

Aku tau sebab aku pon tengah high. Fuck~
Pepper manusia yang sangat awesome. Terer sains, terer main alat muzik, reti print baju dan macam2 lagi. 
Tengah stoned, main gitar, hancur.

Disebabkan aku dah stoned, aku pun memainkan lagu yang paling tak senonoh sekali, ia bertajuk moron oleh Saturday night heroes. Well kalau korang nak dengar yang ada mencarut macam bitch, shit, dick, bullshit, fucking friend lagu inilah yang aku rekemen kan. Lepas tu pepper sambung dengan lagu2 dia yang best2 belaka. Celaka pepper, tak tau plak yang dia ni pakar main gitar. Aku ingat dia just orang2 orkestra. Dayum~~


Group first org yang tengah stoned, aku, ana, mail dan ken
Ironynya meetup ni anjuran WA, bukan APOSL, tapi nampak macam pepper aje yang handle dan mengarahkan kami utk organized. Padahal ken dan puan norsyam yang kena organize. Dayum~~~ makanan pun banyak yang pepper dan ana sediakan.

 Pepper mengarahkan kami untuk start bbq. Aku dah risau yang arang aku tak cukup.


Ahli ke 5 stoner dah datang, ecah the amoi sabah

Lepas dah petang sikit ecah sampai sorang2, baru habes aktiviti debat kat UIA. Dia terus oder pizza berkotak. Dengan itu bertambahla lagi geng stoner. Dah jadi 5 orang. bila dah stone, paham2 ajela. Aku pon dah nak dekat jadi batu. Langsung tak boleh kawal kamera dengan baik. Dan2 pulak 1 group lagi sampai dari orang2 yang aku tak kenal, tak pernah jumpa pun kat APOSL. Dayum~
Aku dah stoned sangat tak larat nak bersembang dengan ahli yg baru sampai.


My dear friend ecah. Very brilliant girl. She's been trough a big pile of shit and still standing.
Bila dah stoned tu paham2 la...
Tapi masih ada sorang yang belum datang. Sam dengan bini dia belum datang. Padahal pepper dah nak balik dah (sekejap). Sebelum pepper nak balik, aku suruh pepper untuk kumpulkan orang untuk group photo. Dan lepas tu ada yang bersurai dan masih ada yang stay.


Pepper dan yat terpaksa pergi ke planetarium sekejap untuk sambut hari peringatan yuri gagarin. Aku dah stoned, memang dah tak boleh nak ikot diorang. Dan2 lepas diorang gerak, sam pulak datang. Fuck... tak sempat ambik gambar sekali dengan sam ramai2. fuck. Toh chin dari MAFA pun ada sekali dengan group tu. memang orang yang jarang2 aku nampak. Sam memang best sebab kami semua tunggu dia datang bawak beer. Hahaha. Weed dah ada, makanan dah ada, air gas dah ada, benda special dah ada, beer aje kena tunggu sam. Dayum~~

Pukul 830 dah mula hujan, ismail dan ken ajak aku get stoned yang pure punya, aku cakap ok jom. Lepas tu aje, aku memang stoned habis, dah tak boleh bergenak langsung. terus jadi batu, langsung tak boleh nak ambik gambar pun. Yang aku boleh buat Cuma makan dan mengunyah. Dayum~ shit~ aku cakap, thats what I'm talking about. Ana ngan ecah dah sama-sama jadi macam aku, Cuma ken dan ismail masih steady. Sebab diorang ni hardcore sikit.
Dayum~
Kalau tak silap aku 5 kali punya roll aku isap malam tu, 1 darinya pure. Dayum~ fuck me~ shiet~ suck my dick, aku cakap. Hampir pukul 10, ramai yang bersurai. Ada yang nak sambung parti kat tempat lain. Organizer Cuma mintak kebenaran dari kondo tu pakai tempat tu dari pukul 3-10 aje. So, memang kami kena kemas tempat tu sebelum balik.
Tak lama lepastu pepper dan tay datang balik untuk beer yang ditinggalkan sam. Pepper memang steady habis sebab dia bukan stoner tapi dia ada keinginnan untuk try benda yang me-nyetoned kan kami. Dayum~

Semua orang ada plan after party


Hampir pukul 11, kami pun bersurai. Memang takde sape yang mandi kolam tu. sebab tak sempat. Masa pendek sangat. Orang yang datang lambat pun menyebabkan masa jadi pendek, tak cukup aktiviti untuk dibuat. Kalau buat dari tengahari mungkin ada yang terjun kolam. Aku dah stoned gile babi jangan harapla boleh terjun kolam lagi.

Aku balik dengan tay. Dia agak dissapointed sebab adik ken/spesis2 adek ken tak datang pada hari tu. dia masih beranggapan yang APOSL hari darwin tu lebih meriah dari WA punya meetup. Dan aku pon bersetuju. Meetup kali ni, kurang mantap. Orang yang aku nak ada kat situ takde, tak dijemput. Bila ditanya ken sebab apa, dia cakap dia tak nak ada ke-awkward-an antara sesama sendiri.

Memang betul, lepas baca status2 kawan2 aku yang pi meetup ni masih ada ke-awkward-an dengan sesama sendiri. Aku cakap bangang, dah sama dari free tought community ni janganla jadi asshole. Kita satu geng, sepatutnya aku dan kau jadi geng, lawan 1 dunia ni. Bukan kau geng dengan satu dunia ni, lawan dia sorang2 yang kau benci/tak geng/tak kamcing. Haha. Dalam perkahwinan pun ada kes macam. Patutnya dah kawin tu jadi la geng. Ni tak, ko geng dengan satu dunia, lawan isteri/suami kau. Buodoh korang ni. Bukan bodoh, tapi buoddoh. Terencat akal macam. Aku ingat memang tak boleh buat apa la. Manusia tetap manusia. Penah beragama, tapi stigma masih ada.

Sampai rumah aku terus tido sebab masih stoned. Memang nak update blog pon dah tak larat. Sebab bila dah stoned, diri kau sendiri akan jadi macam 3rd person, takde dalam kawalan. Besok bangun 2 petang. Lepas tu tay datang jumpa aku dan buat statistik pasal meetup semalam. Hahaha.



APOSL is still the best!

Kami masih lagi menunggu gathering yang menarik ala2 hari darwin macam hari tu. meetup WA atau MAFA agak menarik, tapi orangnya kurang menarik daripada ahli APOSL. Dayum I love APOSL very much! aku suka ahli2 APOSL! Aku admin page sains APOSL tu!!!

Aku ada bercadang untuk membuat talk pasal evolution dan natural selection kepada ahli2 APOSL 1 hari nanti. Evolution memang topik sains kegemaran aku. Tay pulak aku cadangkan untuk buat talk pasal moon landing untuk APOSL. Masalahnye aku ni kurang fasih berbahasa inggeris. Kalau sebut fuck, shit, ass, bitch, dick tu memangla senang. Ni nak atur ayat2 1-1 ,memang aku slow. Kalau aku dah ready memang aku bagi talk.
Jom datang. Tempat sangat terhad, boleh 20 orang aje masuk.

25/4 nanti pepper ajak pi muzium zoology kat UM sempena alfred russel walace (co-founder teori evolution). Memang aku nak documentedkan betul2 event ni. Sebab cerita tentang tulang2 binatang ni memang menarik minat aku. Ia jugak ada kena mengena dengan evolution. So, tunggulah entri seterusnya. Kalau nak join kami sekali pun boleh. Carikla group kami di FB.



Sampai kat sini aje, cau cin cau, lets get stoned again, you dick.



No comments:

Post a Comment