Pages

Nuffnang Ads

Friday, 8 June 2012

Menipu Dengan Nama Agama

Sangat hampa aku hari ni lepas tengok satu iklan dkat surat kabo kosmo
8/6/12. Dimana ade syarikat penguluar air mineral menyatakan air yg
dibacakan ayat al quran tertentu dapat membentuk kristal tertentu dan
mengubat sesetengah penyakit.
keratan akhbar kosmo ms2, iklan air mineral yg bacakan ayat al quran

Kalau dapat mengubat sesetengah
penyakit, tu aku x brape tau dan kisah sangat. Sebab kalau aku nak
brubat, aku jumpe doktor bertauliah atau makan panadol (yg dapat
pengiktirafan kkm).
gambar air sebelom dibacakan ayat suci quran
gambar air selepas dibacakan ayat suci quran

Beberapa saat aku membaca iklan berkenaan, aku
terus google crystallize water. Dan aku nampak gambar yg sama dengan
gambar pada iklan tesebut. Nampaknye iklan berkenaan copy paste aje
gambo dari google untuk menerangkan yg produknye mujarab. Fucktard
sungguh...
website homeopathy
macam same aje gambo ni dengan yg kat atas tu kan? cuma captionnye bukan dibacakan dengan ayat suci quran.
air yg belom dibacakan apa2 doa. dalam gambo ni cakap, doa orang jepon. tapi nampak macam sama dengan gambo kat surat kabo tu kan?
  
Inilah contoh manusia mempergunakan agama untuk meraih
keuntungan dan menipu consumer dengan nama agama.

kalau nak buat produk tu, ujilah dulu dengan pihak yg bertauliah. jangan ikot sedap ambik gambo dari internet. kantoila... aku ni skeptik sket. klau ade sesape buat ape2 claim, aku kaji slidik claim tu. sebab semua org pon boleh menipu. agagagaga.

Keburukan pengaruh
sebegini adalah, seseorang itu akan mengetepikan perubatan mainstream
demi purubatan tradisional yg tak terbukti kemujarabannya dan membawa
kepada masalah kesihatan yg mengancam nyawa.

Lupa aku nak sebot kat sini yg website diatas mempromosikan homeopathy.
 http://www.detoxifynow.com/water_images.html

Agagaga. Fuck!

2 comments: